فروشگاه اینترنتی صنایع دستی چرم نیما
فروشگاه اینترنتی صنایع دستی چرم نیما
Leather Craft Shop Nima
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 13 مرداد 1392برچسب:چه بر سر هدایای روسای جمهور ایران آمده‌است؟, توسط نیما ذاکری سعید |
شنیده ها حاکی از آن است که موزه یادمان ریاست جمهوری تخلیه شد

چه بر سر هدایای روسای جمهور ایران آمده‌است؟

در چند ساعت پیش از آغاز مراسم تنفیذ ریاست جمهوری شنیده‌ها حاکی از آن است: «هدایای خارجی روسای جمهور و مقامات عالی کشور که در موزه هدایا و یادمان‌ها در کاخ سعدآباد نگهداری می شود، با چندین دستگاه کامیون منتقل شدند.» پیگیری‌ها در این زمینه در هاله‌ای از ابهام باقی‌ماند؛ چرا که کارمندان روابط عمومی ریاست جمهوری و مسئول روابط عمومی کاخ – موزه سعدآباد در این زمینه اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی-  در ساعات پایانی جمعه شب (11 مرداد ) شایعه‌ای منتشر شد مبنی بر اینکه هدایای خارجی روسای جمهور و مقامات عالی کشور که در موزه هدایا و یادمان‌ها در ساختمان 240 کاخ سعدآباد نگهداری می‌شود، با چندین دستگاه کامیون منتقل شدند.
 
چندین سایت اطلاع‌رسانی در این زمینه اخباری منتشر کردند که در آن‌ها آمده‌است: «دو روز است که این هدایا در حال جمع آوری و انتقال به مکان نامعلومی است! و مشخص نیست هدایای جمع‌آوری شده، مربوط به دوران دولت‌های احمدی نژاد است یا شامل دولت‌های قبل‌تر نیز می‌شود»
 
با این وجود، پیگیری‌‌های CHN نشان از بی‌اطلاعی مسئولان روابط عمومی ریاست جمهوری و همچنین مسئول روابط عمومی کاخ سعدآباد دارد.
 
نخستین تماس با روابط عمومی ریاست جمهوری انجام شد. کارمندان روابط عمومی در این باره گفتند که خبرهایی را در سایت‌ها خوانده‌اند ولی اطلاعی درباره این تخلیه ندارند.
 
پیگیری به توصیه کارمندان روابط عمومی از طریق اداره اخبار ادامه پیدا کرد در اداره اخبار هم همه یک مسئله را عنوان می‌کردند: «در این باره بی‌خبریم و در این زمینه باید با مسئول تشریفات ریاست جمهوری صحبت کرد.»
 
پاسبانیان، مسئول تشریفات ریاست جمهوری اما هیچ تماسی را پاسخ نمی‌دهد. تماس با دفتر ریاست جمهوری هم بی‌فایده است. آن‌ها شماره کاخ سعدآباد را برای شفاف‌سازی در این زمینه می‌دهند.
 
تلفن‌های روابط عمومی کاخ – موزه سعدآباد هم زنگ‌های بی‌پاسخ‌گو هستند تنها "نادری‌نژاد"، مسئول روابط عمومی کاخ سعدآباد است که در این باره اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و می‌گوید که ساختمان 240 اصلا ارتباطی با کاخ موزه سعدآباد ندارد و ما حتی اجازه بازدید از این مجموعه را نداریم.
 
او درباره انتقال و تخلیه این موزه هم اظهار بی‌اطلاعی کرد.
 
مشایی موزه را به تعطیلی کشاند
مسئله اساسی اینجاست که در سال 89 نیز رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نامه‌ای نسبت به تخلیه و مصادره اموال موزه یادمان ریاست جمهوری توسط سازمان میراث فرهنگی اعتراض کرده و از معاون حقوقی رئیس جمهور خواستار رسیدگی به این امر شد. بر این اساس مسئله انتقال و تخلیه موزه مسئله‌ای دور و دراز است.
 
گفته می‌شود که «موزه یادمان ریاست جمهوری»، در ساختمان 240 مجموعه سعدآباد تهران محل نگهداری کل هدایایی است که "سید محمد خاتمی" در دو دوره ریاست جمهوری خود در داخل و خارج از کشور دریافت کرده است.
 
این موزه در دوم خرداد 1384 رسما با حضور خاتمی رئیس جمهور و رئیس دفتر مقام معظم رهبری افتتاح شد و از همان زمان تحت نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار گرفت.
 
اما پس از این که محمد خاتمی دولت را به محمود احمدی‌نژاد تحویل داده، در آبان همان سال اسفندیار رحیم مشایی حق بهره‌برداری از این موزه را از کتابخانه ملی گرفته و به سازمان میراث فرهنگی واگذار کرد.
 
از این زمان به بعد سازمان میراث فرهنگی از ورود کارمندان این موزه به داخل آن جلوگیری کرد و موزه یادمان ریاست جمهوری ایران به تعطیلی کشیده شد.
 
این در حالی است که به گفته "حامد یاری"، مشاور رئیس کتابخانه ملی، موضوع حکم مشایی صرفا واگذاری ساختمان 240 سعدآباد به سازمان میراث فرهنگی بوده، نه اموال داخل این موزه.
 
در نامه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به معاونت حقوقی محمود احمدی‌نژاد اشاره شده است که سازمان میراث فرهنگی در هفته‌های اخیر «بدون توجه به مصوبات دولت به صورت یک‌طرفه اقدام به تخلیه و مصادره اموال ساختمان یادمان ریاست جمهوری کرده است.»
 
در خبرگزاری ایلنا  از قول حامد یاری گفته شده است که در مورد واگذاری اشیا و هدایای داخل موزه یادمان «تصمیم رسمی از جانب دولت اعلام نشده است» و سازمان میراث فرهنگی به طور غیرقانونی دست به مصادره این اموال زده‌است.
 
به گفته این مشاور سازمان اسناد و کتابخانه ملی، «یادمان‌های ریاست جمهوری جزء اسناد کشور به حساب می‌آیند و به همین دلیل نگهداری از آنها تنها به سازمان اسناد محول شده و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران «به بهانه موزه‌ای بودن این اشیا» دست به مصادره اموال موزه یادمان ریاست جمهوری زده است.»
 
تاریخچه تشکیل موزه یادمان‌ها اما به خیلی سال پیش برمی‌گردد. در سایت این موزه عنوان شده است که مقام معظم رهبری در اوایل دوران ریاست جمهوری خود، دستور ایجاد موزه هدایای ریاست جمهوری را صادر فرمودند. این امر در سال 1365 با گردآوری مجموعه هدایا و نگهداری در یکی از ساختمان‌های دفتر ریاست جمهوری به انجام رسید و خود مقدمه‌ای شد برای ایجاد موزه هدایای رئیسان جمهوری اسلامی ایران.
 
بعدها در دهه 70 به منظور برآوردن بخشی از اهداف سازمان اسناد و کتابخانه ملی در جهت ایجاد آرشیو ملی از طریق حفاظت و صیانت از خاطره و یادبود شخصیت هایی که طی تاریخ پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش عمده‌ای در جهت اعتلای میهن برعهده داشته‌اند، با توجه به بند پنجم قانون تأسیس سازمان اسناد ملی (سابق) یادمان رئیس جمهور حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی در سال 76 تأسیس و راه‌اندازی شد. اسناد و هدایای دو دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی با صلاحدید وی و زیر نظر سازمان اسناد ملی ایران (سابق) در محلی که به همین منظور در رفسنجان زادگاه او بنا شد در معرض دید عموم قرار گرفت.
 
یادمان رئیس جمهور حجت الاسلام والمسلمین خاتمی در سال 83 تأسیس شد. اسناد و هدایای دو دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی با صلاحدید او و زیر نظر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ساختمان شماره 240 مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد در معرض دید عموم قرار گرفت و در خرداد ماه سال 84 به طور رسمی افتتاح شد.
 
اما با توجه به شنیده‌هایی که عنوان شده، به نظر می‌رسد که رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران باید در این زمینه تحقیق دیگری انجام دهند و از وضعیت این موزه اطلاعات دقیقی ارایه دهند.


.: Weblog Themes By LoxBlog :.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.